Lessen

Voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs biedt Watch That Sound boeiende muzieklessen die de creativiteit van elke leeftijdsgroep aanspreken.

In deze lessen wordt het leerlingen duidelijk hoe het is om een verhaal te vertellen met beeld en geluid. Er wordt aandacht gegeven aan waarom een filmmaker bepaalde keuzes maakt.

In de lesmodule zijn ook de oorspronkelijke onderdelen van het maakproces als de premisse, het storyboard, het script verwerkt. De opdracht voor de muziek en geluidstrack kan daardoor in directe verbinding staan met deze professionele inhoud.

De inhoud

De focus ligt op het componeren van muziek en geluid bij films, waardoor leerlingen leren hoe ze met hun eigen klankcreaties een meeslepend verhaal kunnen vertellen.

Praktisch

Lessen worden klassikaal op het digibord gegeven of individueel met eigen laptops of tablets.

Lessen gegeven door Watch That Sound

De lessen worden gegeven door ervaren en creatieve musici, werkzaam bij vakopleidingen en muziekinstellingen. Met expertise in uiteenlopende disciplines, zoals muziekproductie, compositie, singersongwriting en het artiestenvak. Zij kunnen zorgen voor een rijke leeromgeving waarin deelnemers zich kunnen ontwikkelen.

Vriendschap

Beeld uit de Vriendschap-animatiefilm

Tijdens deze les(sen) wordt uitgelicht waarom een filmmaker bepaalde keuzes maakt. Op deze manier wordt het leerlingen duidelijk hoe het is om een verhaal te vertellen. Door zelf geluiden op te nemen ervaren zij hoe ze de emoties van de kijker kunnen beïnvloeden.

Lees meer

Strijder

Beeld uit de film Strijder

Strijder gaat over de vrienden Dylan en Youssef. Wanneer Dylan een ongeluk krijgt en nooit meer kan voetballen, staat hun vriendschap op het spel. Voetbalheld Soufiane Touzani komt als mentale coach te hulp.

Tijdens deze lessen gaan leerlingen in groepjes aan de slag als sounddesigner en filmcomponist.

Lees meer

Meer informatie

Stuur direct een e-mail naar Jorien Muste of neem op een andere manier contact op.

Contactpagina

Lessen om zelf te geven

Met de digitale leeromgeving van Watch That Sound kunnen deze twee lessen direct worden geïntegreerd kunnen in de muziekles.

Met deze twee gratis proeflessen krijg je een indruk van het lesmateriaal van Watch That Sound.

De eigenwijze vogel

groep 3, 4, 5

Beeld uit De eigenwijze vogel-animatiefilm

  • muziek maken
  • zingen
  • lezen & noteren
  • componeren & improviseren

Kris houdt van zingen en muziek maken. Maar niet alle vogels op het eiland vinden zijn muziek ook mooi. Ga mee op een muzikaal avontuur met Kris en maak samen met hem de mooiste muziek.

Een vrolijke les waarin je samen muziek gaat opnemen bij de film van Kris, de eigenwijze vogel. Zing samen het lied en speel mee op instrumenten.

Lees meer

Kung Fu Leeuw

groep 6, 7, 8

Beeld uit de film Kung Fu Leeuw

  • muziek maken
  • lezen & noteren
  • componeren & improviseren

Jimmy is een van de sterkste en beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen.

In deze interactieve les ga je een soundscape maken met de sequencer bij de spannende scene van de leeuwendans.

Lees meer

Neem contact op

Ben je enthousiast en nieuwsgierig naar alle mogelijkheden? Neem dan contact op voor een les die we voor je kunnen geven of voor een proefabonnement om zelf onze lessen te geven.

Neem contact met ons op