Missie, visie en doelen

Watch That Sound is unieke muziekeducatie. Muziek componeren bij filmbeelden en zo emoties verklanken die bij de beelden passen. Compositie staat centraal: het creëren en uiten van innerlijke klankimpressies, kwaliteiten waar (juist) kinderen in uitblinken.

Missie

Muziek is een fundamentele en universele vorm van expressie. Door muziek en geluid bij filmbeelden te maken (sounddesign) leren kinderen zichzelf uitdrukken, emoties te uiten en verbinding te maken met anderen

Dit kan helpen bij het ontwikkelen van creativiteit, samenwerkend leren, structuur en empathie. Het stelt mede in staat om de eigen stem te vinden. Bovendien kan het proces van sounddesign hen in contact brengen met een diepere laag; die van schoonheid, emotie en spiritualiteit. Het is dus niet alleen een vorm van kunstzinnige expressie, maar ook een krachtig middel om persoonlijke groei, verbondenheid en begrip te bevorderen.

Watch That Sound geeft invulling aan die eerste stappen om op een speelse manier geluiden en muziek onder een film te maken. De eigentijdse tools zijn zo uitgewerkt dat zelfs zonder instructie de app zichzelf wijst. De app is zo gebouwd dat deze voor iedereen direct in te zetten is. Dat is de innovatieve kracht van Watch That Sound.

Visie

De nadruk ligt niet op het maken van een zo mooi mogelijke audio-track bij film/media, maar op het ervaren hoe je het narratief van beelden met geluid/muziek kunt versterken of veranderen, gebaseerd op onderzoekend en ontwerpend leren.

Doelen

  • Het maken van composities plus het ontwerpen van soundtracks en vervolgens live opnemen tijdens educatieve muziek- en geluidprojecten;
  • Het ontwikkelen van online software, films, workshops en series lessen in compositie en sounddesign om op die manier muziek- en media-educatie op een nieuwe manier te benaderen.