Beeld uit de eigenwijze vogel-animatiefilm

Vriendschap

Tijdens deze les(sen) wordt aandacht gegeven aan waarom een filmmaker bepaalde keuzes maakt. Op deze manier wordt het leerlingen duidelijk hoe het is om een verhaal te vertellen. Door zelf geluiden op te nemen ervaren zij hoe ze de emoties van de kijker kunnen beïnvloeden.

Lesinfo

In deze les(sen) wordt het leerlingen duidelijk hoe het is om een verhaal te vertellen met beeld en geluid. Er wordt aandacht gegeven aan waarom een filmmaker bepaalde keuzes maakt.

In de lesmodule zijn ook de oorspronkelijk onderdelen van het maakproces als de premisse, het storyboard, het script verwerkt. De opdracht voor de muziek en geluidstrack kan daardoor in directie verbinding staan met deze professionele inhoud. Dichter bij het creatieve proces is bijna niet mogelijk.

Tijdens de lesmodule werken de leerlingen vliegensvlug en intuïtief begeleid door een speciaal voor dit doel ontwikkelde app.

De animatiefilm

De film is speciaal voor dit doel ontwikkeld door animator Marlies van der Wel. De film gaat over droombeelden van vriendschap en mooie momenten. In de woorden van Marlies: “Vriendschap zit in van alles om je heen. Het kan zitten in voorwerpen, plekken, dieren, personen, en gebeurtenissen. Al deze dingen geven vorm aan je leven.”