Uitnodiging voor de Onderwijsdag NFMR: Toekomstbeeld

Gratis docenten-event op woensdagavond 23 oktober vanaf 17.00 uur in LantarenVenster in Rotterdam

Het Netwerk Film- en Media-educatie Rotterdam (NFMR) en Filmhub Zuid-Holland nodigen je uit op woensdagavond 23 oktober om 17.00 uur voor een avond vol creativiteit en maatschappelijk relevante thema’s, waarin leraren en onderwijsprofessionals de mogelijkheden van mediakunst en filmeducatie kunnen ervaren door middel van workshops. Het evenement is gratis en vindt plaats in LantarenVenster in Rotterdam .

Programma

  • 17.00 inloop met een soepje en een drankje
  • 18.00 welkom en keynote Aaron Mirck
  • 18.45 workshopronde 1 en deskundigheidsbevordering
  • 19.15 de wissel
  • 19.30 workshopronde 2
  • 20.00 nagesprek met mbo-studenten
  • 20.45 de bar is open

Inschrijven

Doe mee aan verschillende workshops en laat je inspireren door enthousiaste studenten, makers, educatoren en andere leden vanuit het Rotterdamse Film- en Medianetwerk.

Na de plenaire opening kun je twee van de vijf workshops volgen of deelnemen aan een bijeenkomst deskundigheidsbevordering voor moderatoren, kunstvakdocenten en workshopleiders in de kunsteducatie. Aan het einde van de avond geven we de vloer aan mbo-studenten om samen met hen terug te blikken op de avond en vooruit te kijken naar een utopische toekomst.

Via deze link kun je je inschrijven voor de onderwijsdag en je voorkeur voor twee workshops doorgeven. Inschrijven kan tot 9 oktober. Deel deze uitnodiging vooral met onderwijscollega’s!

Keynote en workshops

Keynote: De toekomst van onze creativiteit (plenair) door Aaron Mirck

Aaron Mirck is een expert op het gebied van technologie en de impact ervan op de maatschappij en het onderwijs. Samen met Aaron voeren we een filosofisch gesprek over de toekomst van menselijke en artificiële creativiteit.

Workshop: Van beeld naar dialoog door NFM x IFFR x LV

Ontdek hoe je met behulp van beelden en media betekenisvolle gesprekken kan voeren met je leerlingen over onderwerpen als identiteit, toekomstperspectieven en persoonlijke ervaringen.
Interessant voor alle onderwijsvormen.

Workshop: Rebellie en het ongeziene door DP x SKVR

Altijd al eens aan een seance willen deelnemen? In deze workshop roepen we met film en media een toekomstbeeld op rond het thema burgerschap. Maak je klaar voor een sessie waarin het ongehoorde en het ongeziene tegenover een braaf perspectief op de toekomst staan.
Interessant voor het VO & mbo.

Workshop: Lost in space door DP x SKVR x LV

Start met een audiovisuele ervaring en duik in een potpourri van immersieve media. Treed buiten de kaders van het klassieke scherm en ontdek de mogelijkheden van 360°, VR, AR en games voor jouw lespraktijk.
Interessant voor het PO (bovenbouw), VO & mbo.

Workshop: Photo soundscapes door Watch that Sound x NFM

Ervaar in deze workshop hoe je foto’s tot leven kunt brengen met geluid! Door middel van Visual Thinking Strategies leer je hoe je met jouw leerlingen naar beelden kunt kijken. Daarna ontdek je hoe leerlingen hun blik op het beeld kunnen omzetten naar geluiden.
Interessant voor het primair en speciaal onderwijs.

Workshop: Listen with your eyes door Watch that Sound x IFFR

Ga aan de slag met je oren en ogen in deze interactieve sessie. Door te beleven ontdek je meer over de connectie tussen beeld en geluid.
Interessant voor het primair en speciaal onderwijs.

Deskundigheidsbevordering door KCR Academie

Hoe help je jongeren hun persoonlijke visie te verbeelden en te verwoorden? Hoe leer je de denkbeelden van een ander te doorgronden? In deze workshop krijg je concrete handvatten voor het scheppen van een veilige omgeving en het voeren van een geestverruimende dialoog.
Interessant voor kunstvakdocenten en moderatoren.

De workshops worden gegeven door International Film Festival Rotterdam (IFFR), LantarenVenster (LV), Digital Playground (DP), Stichting Kunstzinnige vorming Rotterdam (SKVR), Watch that Sound (WTS), Nederlands Fotomuseum (NFM) en Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam (KCR).

Logo’s van samenwerkende partners van NFMR

Het Netwerk Film- en Media-educatie Rotterdam is een samenwerking van IFFR, Digital Playground, Lantaren Venster, Watch that Sound, Hollywood in de klas, SKVR en KCR i.s.m. met Filmhub Zuid-Holland. Wij hebben als doel scholen in Rotterdam en de regio Zuid-Holland zo goed mogelijk te bedienen met bestaande programma’s en maatwerk rond film- en media-educatie.