Unieke interactieve tentoonstelling in samenwerking met NEMO

In samenwerking met NEMO heeft Watch That Sound een unieke interactieve tentoonstelling ontwikkeld die bezoekers meeneemt op een reis door de wondere wereld van geluid en muziek.

De tentoonstelling, in de Makerij, is een groot succes en is een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in geluid en muziek. De tentoonstelling biedt een scala aan activiteiten die zowel educatief als vermakelijk zijn. Bezoekers kunnen:

  • Zelf muziek maken met verschillende geluidseffecten en instrumenten. De film die gebruikt wordt is Watch That Sound-klassieker ‘Edje Raketje’ Productie Harde K.

  • Leren over geluidsgolven en akoestiek door middel van interactieve displays.

  • Een eigen muziekvideo maken met behulp van onze speciaal ontwikkelde software die nu geheel zelfstandig draait op de Raspberry Pi.

  • Een eigen muziekvideo maken
  • Experimenteren met de Watch That Sound audio booths ontworpen door professionele ontwerpers.

Een bijzondere samenwerking

De samenwerking met NEMO is een belangrijke mijlpaal voor Watch That Sound. Het museum heeft een schitterende tentoonstelling van onze concepten, programmatuur en audio booths gemaakt. We zijn trots op het resultaat en hopen dat de tentoonstelling nog vele bezoekers zal inspireren.

Een vaste locatie voor Watch That Sound?

Hoewel we blij zijn met de samenwerking met NEMO, blijft het een van onze dromen om een permanente locatie voor de Watch That Sound-booths te vinden. Dit zou ons in staat stellen om onze tentoonstelling verder te ontwikkelen en nog meer mensen te bereiken. We zijn dan ook op zoek naar een geschikte locatie in Rotterdam.

Bezoek de tentoonstelling!

De Watch That Sound-tentoonstelling is te bezoeken in NEMO in Amsterdam. Een aanrader tijdens je volgende bezoek aan het museum! Meer informatie op de website van NEMO

Ontwerptekening van de tentoonstelling
Opstelling van de Watch That Sound-tentoonstelling in NEMO
Ontwerptekening van de tentoonstelling
Ontwerptekening van de tentoonstelling