Watch That Sound

 

Nieuwsoverzicht

 

Met volle teugen genieten van Carifesta filmworskhops

23/08/2013

workshop Detailfoto

dWT foto / Jason Leysner De kinderen tijdens de workshop Watch That Sound.-.

De kinderen zijn echt aan hun trekken gekomen in de kidscorner, met de workshop Watch That Sound tijdens het Carifesta-filmfestival. Ze hebben geleerd hoe zij een eigen soundtrack voor een film kunnen maken met meer dan honderd muziekinstrumenten.

"Het is interessant en leerzaam.", vertellen Robin Kenswil (elf) en zijn vriend Jason Foen A Foe (twaalf) enthousiast. Alle geluidseffecten die je hoort op een willekeurige soundtrack, werden tijdens de workshops zelf gemaakt, opgenomen en gemonteerd.

<*d0> Jongeren vanaf veertien jaar hebben tijdens de workshop <I>Digital Playground binnen enkele uren een korte film leren maken. "Het zijn nieuwe vormen van media. Het is de toekomst", zegt Gino Refos die communicatie en multimedia in Nederland studeert. De deelnemers maakten een filmpje in drie fasen. Het bedenken van de video, het filmen van de video en het bewerken. Ze doen dit alles zelf.

Animae Caribe uit Trinidad gaf voor het eerst animatieworkshops aan jongeren tussen vijftien en 29 jaar. In drie verschillende workshops worden animatietechnieken, zoals 2D Animaties, 3D Modelling Technieken en Stop-Motion behandeld. Achttien jongens van Stichting Rumas hebben ook deel genomen aan de workshops. "Het is voor hen een geweldige ervaring. Ze waren enthousiast, nieuwsgierig en blij om iets bij te leren", vertelt hun begeleider Regillio 'Gilly' Hardjopawiro.

Aan de workshop Film Lab / Film maken deed Kathleen Bijlhout van Bijlhout Media ook mee: "Ik ben hier omdat ik van filmmaken houd en ik mijn kennis op dit gebied wil vergroten." Bijlhout roept jongeren op deze kansen met beide handen aan te grijpen. De workshops en masterclasses vonden plaats in TBL Cinemas en IGSR,- gebouw op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.-.

(met dank aan De Ware Tijd) 

Ga naar het web artikel: Artikel in De Ware Tijd

Ga naar het workshop pagina van het Carifesta XI :         carifestalogweb