Watch That Sound

 

Met dit programma kan je een soundtrack of een compositie bij een filmfragment maken. Het de bedoeling dat je alle geluiden zo veel mogelijk zelf bedenkt, uitprobeert en opneemt.

Watch That Sound wil componeren voor iedereen toegankelijk maken

Stel muziek- en sound-ideeën samen tot een uniek geheel
 

Je volgt dezelfde stappen die de sounddesigner en de filmcomponist nemen bij een filmproductie. Elke stap hoort bij een pagina in het programma: Video > Scènes > Spanningsboog > Visuele partituur > Audio edit > Voorbeeld > Afmixen > Synchroniseren

Vanzelfsprekend is er een live muziekopname mogelijkheid, maar er is ook een pagina voor de indeling van de structuur van de soundtrack.

Tevens kan je een muzikaal idee zelf schetsen (grafische partituur) zodat je dit makkelijker kan onthouden en communiceren met je mede- sounddesigners, muzikanten enz.

Deze pagina’s zijn belangrijk om een goede voorstelling te maken van wat je precies wilt. De software tool is goed bruikbaar om snel even iets te proberen, maar is voornamelijk bedoeld voor meerdere sessies.

De tool is ontwikkeld door multimedia instituut V2_ en initiatiefnemer Watch That Sound. De software wordt gratis ter beschikking gesteld voor iedere gebruiker.

Wij zijn nog niet klaar. De software is in ontwikkeling en wordt getest in geluid- en muziek-workshops van Watch That Sound in o.a. Rotterdam (LantarenVenster, KCR) Den Haag (Filmhuis).